Zeer grote brand in loodsen Industrieweg Rotterdam (video)

Zeer grote brand in loodsen Industrieweg Rotterdam (video)

Aan de industrieweg is rond kwart voor twaalf een brand uitgebroken in loodsen. De meldkamer brandweer schaalde direct op naar het sein 'Grote brand' vanwege het verhaal van de melder. Bij aankomst van de brandweer werd er verder opgeschaald naar "zeer grote brand", werdt er een peloton extra ter plaatse gevraagd, werd het groot water transport opgezet en kwamen er nog eens twee extra redvoertuigen ter plaatse.

De brand ging gepaard met grote zwarte rookwolken die van veraf te zien waren. Er is niet veel tijd later opgeschaald naar het sein 'GRIP 1'.  Met man en macht heeft de brandweer het vuur bestreden maar kon niet voorkomen dat de loodsen en de woonwagen als verloren beschouwd kunnen worden. De brandweer heeft de brand rond half twee onder controle weten te krijgen.

De brand was ontstaan in een woonwagen aan de Industrieweg, deze sloeg over naar een aantal romney-loodsen. De brandweer heeft met behulp van het Drone-Team van de Gezamenlijke Brandweer de brand gelokaliseerd en weten te blussen.

Het Algemeen Dagblad liet op maandag 5 augustus weten dat de woonwagen waar de brand in is ontstaan van Matthieu Westenberg is. Dit is de schoonvader van Andr√© Hazes Jr. en dochter Monique. Tot voor kort woonden zij ook op het woonwagen kamp in de Spaansepolder. Matthieu laat via Instagram weten dat de woonwagen van grote waarde is voor de familie en zij hun vakantie direct hebben stopgezet en terug keren vanuit Spanje. 

De familie is opnieuw getroffen door brand. Zo ging in 2015 zijn brasserie "Het Zonnetje" aan de Zevenhuizerplas in vlammen op." />