Zeer grote brand in glasfabriek

Zeer grote brand in glasfabriek

In de glasfabriek heeft zaterdagnacht een zeer grote brand gewoed. De brand ontstond rond 01.00 uur en werd veroorzaakt door kortsluiting in een transformatorhuisje op het terrein van het bedrijf aan de Buitenhavenweg in het centrum van de stad.

Het vuur verspreidde zich via de kabels die van het huisje naar de fabriek liepen en via een lopende band door naar ondergrondse ruimtes. Op het moment dat de brand uitbrak in de fabriek waren twintig mensen aan het werk. Zij konden tijdig worden geëvacueerd. Hulpdiensten rukten uit met groot materieel en de brandweer zette ruim veertig man in om het vuur te blussen. Vanaf het water werd er bijstand verleend door de RPA 12 van de Havendienst. Rond 03.30 uur 's ochtends was de brand onder controle. De Nieuwe Mathenesserstraat is afgesloten geweest voor het verkeer. Niemand raakte gewond. Over de omvang van de schade is nog niets bekend.

De ovens zijn na de brand buiten werking. Onbekend is ook wanneer de fabriek weer operationeel zal zijn. Dit kan enkele dagen gaan duren, mede omdat de stroomvoorziening een probleem zal zijn.