Zeer grote brand in duingebied De Punt Ouddorp (video)

In het duingebied bij De Punt in Ouddorp is dinsdagmiddag brand uitgebroken. De hulpdiensten hebben veel moeite de vlammen te bestrijden ter hoogte van de Brouwersdam. Er is opgeschaald naar Grip 2.

De brandweer heeft een grootwater transport opgezet om voldoende bluswater in het duingebied te krijgen. Aan beide kanten van de weg zijn flinke branden ontstaan. Een nabijgelegen vakantiepark ECO De Punt is deels ontruimd vanwege het vuur wat nadert.

Bewoners van het vakantiepark worden opgevangen in een sporthal aan de Dorpstienden. De brandweer heeft opgeschaald om uitbreiding van het vuur te voorkomen gezien de droogte van de afgelopen tijd. Er is ook een Cougar blushelikopter ingezet van defensie boven het duingebied De Punt, het water komt uit het nabijgelegen Grevelingenmeer. De directe omgeving van het RTM museum wordt door de brandweer nat gehouden om het te behoeden van het vuur wat zeer nabij is gekomen.

Verkeer wordt ter plaatse omgeleid door de politie. De N57 tussen Port Zélande en Ouddorp is afgesloten vanuit Middelburg richting Rotterdam.

1llMwW.JPG

ZbJX81.JPG

eI7dSh.JPG

KBF3Yb.JPG

6DIjLm.JPG

kWveCA.JPG

jFvN3Z.JPG

WyfKp1.JPG

JFc4cp.JPG

iSUgGT.JPG

sG7Drl.jpg

Daj7P0.jpg

2DFCBW.jpg

5h6g0X.jpg

Xabxj8.jpg

NDTbve.jpg

blrzw8.jpg

arwlQd.jpg

ek0ydr.jpg

2gsC3U.jpg

udyCHE.jpg