Zeer grote brand in bedrijfsverzamelgebouw Numansdorp (video)

Aan de Christiaan Huygensstraat in Numandsdorp heeft dinsdagnacht een zeer grote brand gewoed. De brand woedde in een autobedrijf waar wordt gewerkt aan bestelbussen, het vuur werd omstreeks 00:30 uur ontdekt. De brandweer schaalde al snel op naar het sein "grote brand". Om meer blusvoertuigen ter plaatste te krijgen werd uiteindelijk opgeschaald naar "zeer grote brand".

Ook kwam er een verbindingscommando unit ter plaatse om de communicatie tussen de verschillende diensten vlekkeloos te laten verlopen. Met behulp van meerdere autoladders en hoogwerkers heeft de brandweer van bovenaf geblust. Ook een autoladder uit de regio Rotterdam werd ingezet. 

Tijdens de bluswerkzaamheden is in ieder geval een persoon van de brandweer gewond geraakt. Ambulancepersoneel heeft het slachtoffer behandeld. Voor zover bekend vielen er geen andere gewonden. De brand ging gepaard met flinke rookontwikkeling, door de brandweer zijn metingen uitgevoerd. In de rook bevonden zich geen andere dan reguliere rookgassen. 

De brandweer heeft omliggende bedrijven nat gehouden om te voorkomen dat de brand niet over zou slaan. Helaas moet het autobedrijf als verloren worden beschouwd. De brandweer heeft om 03:20 uur het sein "brandmeester" gegeven. De verschillende brandweerploegen zullen worden afgelost en er zal worden begonnen met de nabluswerkzaamheden. De brandweer verwacht nog de gehele nacht en ochtend bezig te zijn. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan wordt onderzocht door team brand onderzoek. 

https://www.facebook.com/redactiemediatv/videos/1160913197617321

DKmg8f.JPG

tpo8LH.JPG

R7UGNx.JPG

jiguNS.JPG

4suwIH.jpeg

WY8qIE.JPG

EsBW2y.JPG

CXbNeW.JPG

62vHGH.jpeg

ayHkXI.jpeg

L3HjQm.jpeg

UX2aE1.jpeg

WF9Mrc.JPG

tUeKel.jpeg

jVjGTb.jpeg

lqJkuz.jpeg