Zeer grote brand in bedrijfspand Christiaan Huygensweg Hellevoetsluis (video)

Zeer grote brand in bedrijfspand Christiaan Huygensweg Hellevoetsluis (video)

Maandagavond kort voor 20:30 uur is brand uitgebroken in een bedrijfspand aan de Christiaan Huygensweg in Hellevoetsluis. Kort na de melding schaalde de brandweer op naar middelbrand, niet veel later naar grote brand en vervolgens zeer groot. Het getroffen gebouw wordt gebruikt door All Safety Rental. Het vuur was uitslaand en naastgelegen panden werden door de brandweer nat gehouden.

Voor de waterwinning werd een groot watertransport aangelegd. Het pand waaruit korte ontploffingen te horen waren, kan als verloren worden beschouwd. De politiehelikopter bood ondersteuning vanuit het luchtruim. Kort na 21:00 uur gaven de hulpdiensten een Grip1 situatie af, dit om de inzet goed geco√∂rdineerd te laten verlopen. De burgemeester van Hellevoetsluis liet zich ter plekke bijpraten over de voortgang van de brand op het bedrijventerrein.

Er kan nog niets worden gezegd over een oorzaak van de brand. Rookpluimen welke vrijkwamen bij de brand waren tot in de wijde omgeving te zien. De veiligheidsregio gaf advies om ramen en deuren gesloten te houden en tevens uit de rook te blijven. 

Het vuur leek in eerste instantie beheersbaar, maar laaide later toch weer op. Rond 01:00 uur vannacht meldde de veiligheidsregio dat de brand onder controle was, maar het nablussen nog uren ging duren. Naastgelegen panden konden worden behouden. Over letsel is geen melding gemaakt.