Zeer grote brand in bedrijfsloods Molenaarsgraaf (video)

Zeer grote brand in bedrijfsloods Molenaarsgraaf (video)

Donderdagnacht is er brand uitgebroken in een bedrijfsloods van Montapacking aan de Polderweg-Oost in Molenaarsgraaf. Bij het arriveren van de eerste brandweerwagens was de brand al uitslaand uit het dak en werd dan ook snel opgeschaald naar zeer grote brand en Grip 2. 

Het getroffen bedrijf houd zich bezig met het verpakken van goederen. Vanwege de grote van de brand en de snelle uitbreiding zijn er veel brandweer-eenheden gealarmeerd om te ondersteunen met onder andere extra bluswagens.

Door de grote zwarte rookwolken en de mogelijk gevaarlijke stoffen die erin zitten is een NL-Alert uitgegeven. Meerdere meetploegen meten in de omgeving of er gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. Heeft u last van de rook word u geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden en de mechanische ventilatie uit te schakelen. 

Tot in Utrecht komen klachten over stank binnen. Boeren in de buurt word geadviseerd hun vee binnen te houden. Ook een school is ontruimt op last van de hulpdiensten. Defensie heeft een Cougar helikopter ingezet die blussingen uitvoert vanuit een Bambibucket op het brandende object.

Onderzoek zal moeten uitwijzen hoe de brand is ontstaan, de brandweer zal tot zeker vanavond bezig zijn met nablussen.