Zeer grote brand GRIP 2 Penders auto's & parts James Wattweg Vlaardingen (video)

Zeer grote brand GRIP 2 Penders auto's & parts James Wattweg Vlaardingen (video)

Kort na half vijf vrijdagmorgen is er een zeer grote brand uitgebroken bij het bedrijf Penders auto's & parts aan de James Wattweg in Vlaardingen. Bij aankomst van de eerste brandweervoertuigen werd er direct opgeschaald om meerdere bluseenheden ter plaatse te laten komen. De brand ging gepaard met forse rookontwikkeling en diverse explosies die in de wijde omgeving hoorbaar waren. De hulpdiensten gaven naast het sein "zeer grote brand" ook het sein "GRIP 2".

De brandweer had in de omgeving van het brandende pand niet de beschikking over voldoende bluswater. Daarom werden zogenoemde dompelpompen ingezet om voor de waterwinning te zorgen over grote afstand vanaf de Nieuwe Maas. Meerdere wegen in de omgeving werden afgesloten op last van de hulpdiensten. Het treinverkeer tussen Vlaardingen West en Maassluis werd ook enige tijd stilgelegd. De brandweer verrichtte in de omgeving metingen. De hulpdiensten gaven een NL-alert uit met het advies om uit de rook te blijven en deuren en ramen te sluiten. De brandweer heeft uiteindelijk kunnen voorkomen dat de brand zich uitbreidde naar een naastgelegen bedrijfspand. Het autosloopbedrijf zelf ging wel geheel in vlammen op.

Rond tien uur kwam het officiële sein "brand meester". De brandweer is lange tijd bezig geweest met nablussen. Bij de brand raakte niemand gewond. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend. De Forensische Opsporing van de politie eenheid Rotterdam heeft sporen veiliggesteld en er is met diverse getuigen gesproken. Brandstichting wordt niet uitgesloten.