Zeer grote brand bij schokdemperproducent Koni Oud-Beijerland (video)

Zeer grote brand bij schokdemperproducent Koni Oud-Beijerland (video)

Bij schokdemperbedrijf Koni aan de Korteweg in Oud-Beijerland brak dinsdagochtend rond zeven uur brand uit. De brand was ontstaan in de tekenkamer en greep razendsnel om zich heen. De grote uitslaande brand ging gepaard met flinke rookontwikkeling die in de wijde omtrek was te zien. De rookontwikkeling stond richting Spijkenisse. De brandweer schaalde op naar het sein "Zeer Grote Brand" en "GRIP 2". Ook werd een extra peloton opgeroepen om de brand te bestrijden. Meerdere dompelpompunits kwamen ter plaatse om de blusvoertuigen te voorzien van bluswater.

Omdat de rook over Spijkenisse stond werd ook de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond gewaarschuwd. De veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond liet weten dat er uit de regio Rotterdam geen klachten zijn gekomen over de brand. Ook stond de rook over drie scholen heen in Oud-Beijerland. Deze zijn niet ontruimd. Eén school heeft uit zichzelf besloten de school te ontruimen. Dit is niet gedaan door de hulpdiensten. De gezamelijke hulpdiensten riepen wel op om ramen en deuren te sluiten.

Rond tien uur laaide de brand weer flink op en waren er weer dikke rookpluimen te zien. De brand heeft veel schade aangericht aan het bedrijfspand. De brandweer heeft een bedrijfshal waar een spuiterij huisvest weten te behouden. De brandweer gaf rond half twaalf het sein "brand meester". Dit betekend niet dat de brand al uit is, de brandweer zal nog lange tijd bezig zijn met het nablussen van de brand. Tot die tijd wordt geadviseerd om de ramen en deuren te sluiten. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend. Hier zal een onderzoek naar gestart worden.