Zeer grote brand bij afvalverwerker Van Gansewinkel Ophemertstraat Rotterdam (video)

Zeer grote brand bij afvalverwerker Van Gansewinkel Ophemertstraat Rotterdam (video)

Zondagavond is brand uitgebroken bij afvalverwerker Van Gansewinkel in het Rotterdamse Waalhavengebied. De brand woedt in de Ophemertstraat waar een grote berg grof vuil in brand staat. Uit verschillende hoeken van de regio komen meldingen binnen van grote rookwolken.

Classificatie van brand

De brandweer schaalde in zeer korte tijd op naar het sein 'zeer grote brand' Grip 1. Inmiddels worden op het terrein openingen gemaakt door de brandweer om ook blusboten van de Havendienst te laten blussen. Er is ook een tweede schuimblusvoertuig ter plaatse gekomen in het havengebied om mee te helpen de brand te bestrijden. De brandhaarden bevinden zich verdeeld op het terrein. Op het brandadres zijn geen gewonden gemeld.

Het spoorverkeer nabij de brandhaard ligt tijdelijk stil. Het gaat hier om goederentreinen.

Sluit ramen en deuren

Overigens is het niet de eerste keer dat het bedrijf op Heijplaat wordt getroffen door brand. Inmiddels is dit de derde brand bij Van Gansewinkel. Ook deze brand gaat voor de nodige stank zorgen welke niet direct over zal zijn. Mogelijk kan dit enkele dagen aanhouden. Raadzaam is om ramen en deuren zoveel mogelijk gesloten te houden voor uw eigen gezondheid. Blusboten slaan met waterkanonnen de rook zoveel mogelijk neer in de omgeving.