Zeer grote brand in in aanbouw zijnde woningen Amnesty Internationallaan Hellevoetsluis (video)

Zondagavond omstreeks 18:00 uur is een grote brand uitgebroken aan de Amnesty Internationallaan in Hellevoetsluis. Het vuur is ontstaan in een appartementencomplex in aanbouw.

Vanwege de waterwinning is een grootwatertransport ter plaatse gevraagd door de brandweer. Later bleek de waterstand te laag en moest men uitwijken naar ander water in de buurt. De brand in Hellevoetsluis zorgde voor veel rookontwikkeling, om die reden werd een NL Alert verstuurd. De veiligheidsregio riep op om ramen en deuren te sluiten wanneer last werd ondervonden van de rook.

Op het nieuwbouwterrein liggen veel bouwmaterialen opgeslagen. Hulpdiensten hebben opgeschaald naar 'zeer grote brand' en Grip 1. Er is onder andere een hoogwerker ingezet en een blusrobot van de brandweer om de brand te bestrijden. Om de brand uit te krijgen heeft de brandweer de platen met purisolatie uit elkaar getrokken.

Vermoedelijk is de brand ontstaan in het opgeslagen isolatiemateriaal. Onderzoek zal daarin meer duidelijk moeten geven, er vielen geen gewonden. De politie sluit brandstichting niet uit.

QChpNm.jpg

01Exax.jpg

L1zZrZ.jpg

DjvOs6.jpg

xHr3tO.jpg

9s76Mc.jpg

IK7YUV.jpg

u0gQOu.jpg

gKbk5M.jpg

27hGWm.jpg

XC1bmj.jpg

3w2hdS.jpg

HUDWup.jpg

V3nkVU.jpg

VMDIoC.jpg

jUdtSf.jpg