Zaterdag 6 mei; reddingbootdag bij de KNRM

Zaterdag 6 mei; reddingbootdag bij de KNRM

Aanstaande zaterdag, 6 mei 2017 van 10:00 tot 16:00, is het weer zover de jaarlijkse reddingbootdag bij alle stations van de KNRM. De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij organiseert deze dag jaarlijks voor haar donateurs. Met deze dag willen zij de donateurs bedanken en willen ze nieuwe donateurs werven. De KNRM is een vrijwillige organisatie dat draait op donaties van de zo genoemde "redders aan de wal". De vrijwillige opstappers redden kosteloos mensen op zee en binnenwateren. Of dit nu gaat om de beroepsvaart of de watersporter. 

Aanstaande zaterdag opent de KNRM haar deuren op alle reddingstations in Nederland. Alle reddingsstations hebben een eigen programma samen gesteld. Zo worden er demonstraties geven met de reddingboten en de SAR helikopters van Noordzee Helikopters Vlaanderen (NHV).  Maar ook zullen partners als de brandweer hun kunsten vertonen. 

Het is mogelijk om mee te varen met de reddingboten of mee te rijden met de Kust HV. Zoals de KNRM zegt: Donateur? Mee varen! Mee varen? Donateur worden!

In Zuid-Holland kunt u een bezoek brengen aan de volgende stations;

- Ouddorp; Ouddorpse Haven, Ouddorp
- Stellendam: Mr. Snijderweg 3, Stellendam (buitenhaven)
- Dordrecht station Zuid: Jachthaven de Kil, Rijksstraatweg
- Hoek van Holland; Stationsweg 25, Hoek van Holland (Berghaven)
- Ter Heijde Strandweg 13, Ter Heijde
- Scheveningen: Visafslagweg 2, Scheveningen
- Katwijk aan Zee: Noordduinseweg 4, Katwijk aan Zee
- Noordwijk aan Zee: Bosweg 2, Noordwijk aan Zee