UPDATE | Man aangehouden na aantreffen vuurwapens bij woningbrand in flat Jonker Fransstraat Rotterdam

In een woning op de 5e etage van een flat aan de Jonker Fransstraat in Rotterdam is brand uitgebroken. Drie woningen zijn ontruimd. De brandweer schaalde op naar middelbrand. In de flat werd een drugsversnijdingspand aangetroffen. Daarin werden naast drugs ook vuurwapens gevonden. Eén persoon is aangehouden.

De brandweer heeft met meerdere eenheden de brand geblust. Uit voorzorg kwam ook een ambulance ter plaatse. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen. Team Brandonderzoek zal een onderzoek instellen naar de oorzaak van de brand.

Toen de brandweer omliggende woningen aan het ontruimen was, troffen zij in de woning boven het brandadres een versnijdingskamer aan. Daarin lagen meerdere vuurwapens, maar ook drugs. De bewoner stond buiten tussen andere omstanders naar de inzet van de hulpdiensten te kijken en is aangehouden.

Vanwege de inzet van de hulpdiensten is de Goudsesingel richting Pompenburg afgesloten. De Jonker Fransstraat is in verband met wegwerkzaamheden in beide richtingen afgesloten.

b57paL.jpg

EiyuDT.jpg

RyzpWy.jpg

tYOyxe.jpg

WbGmPX.jpg

iWjR6b.jpg