Woningen en auto's beschadigd na explosie handgranaat Kronenburg Rotterdam (video)

Op de Kronenburg op Rotterdam-Zuid heeft in de nacht van zondag om maandag een flinke explosie plaatsgevonden. Rond 3 uur werden bewoners in de hele buurt opgeschrikt door een harde klap.

Bij zeker 7 woningen is ruitschade ontstaan door de klap alsmede door rondvliegend puin. Ook zijn veel auto's beschadigd geraakt. Veel buurtbewoners die gewekt waren door de klap, zijn polshoogte komen nemen. De politie was snel ter plaatse en heeft onder andere in een op-de-stoep-geparkeerd voertuig onderzoek verricht.

De forensische opsporing is ter plaatse en heeft voorwerpen veiliggesteld die duiden op een ontplofte handgranaat. Die lijkt tussen een woning en een auto tot ontploffen gebracht te zijn. De schade aan de woning en de tegenoverstaande auto is dan ook het grootst. Het onderzoek wordt voortgezet en zal nog een aantal uur duren.

Autobrand

Zo'n 1,3 kilometer hemelsbreed verderop, op de Hertenburg in Barendrecht, werd kort na het incident een autobrand gemeld. De brandweer kon niet voorkomen dat het voertuig volledig uitbrandde. Het voertuig wordt geborgen en op een later moment verder onderzocht.

FyrSMp.JPG

j9Vd7n.JPG

Y0YZid.JPG

pOLOMU.JPG

qKaFu7.JPG

dYWr4B.JPG

eOGWOk.JPG

HG7Plp.JPG

gJPhsu.JPG

rRIVrM.JPG

Ywrcgh.JPG

XQ0YcT.JPG

jW7KN9.JPG