Woning verwoest bij zeer grote brand Korteweegje Dirksland (video)

Vrijdagavond omstreeks 22:00 uur is een zeer grote brand uitgebroken in een vrijstaande woning die verbouwd werd aan de Korteweegje te Dirksland.

Een oude woning uit 1915 was ten tijden van de brand niet bewoond vanwege verbouwingswerkzaamheden. Door nog onbekende oorzaak is er brand uitgebroken in de woning die bij aankomst van de brandweer al direct uitslaand was en was overgeslagen naar de schuur die aan de woning vast zat. In korte tijd werd de brand opgeschaald naar het sein "Zeer Grote Brand" vanwege de felle brand in combinatie met de lastige waterwinning om te blussen. Een groot watertransport werd hierbij ingezet om van lange afstand de blusvoertuigen te kunnen voorzien van voldoende water.

Al snel was duidelijk dat er niemand in het pand aanwezig was. De eigenaren van de woning woonden tijdelijk in een woning achter het pand vanwege de verbouwing. Bij de brand zijn dan ook geen slachtoffers gevallen en de tijdelijke woning is ongeschonden gebleven. 

Vanwege instortingsgevaar heeft de brandweer besloten om de brand uitsluitend van buitenaf te blussen in de hoop zoveel mogelijk van de woning te kunnen redden. Nader onderzoek zal moeten uitwijzen wat de oorzaak van de brand is en in hoeverre de woning nog opgeknapt kan worden.

Aangezien het een zeer oude woning betreft is er onderzoek gedaan of er bij de brand gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. Al het asbest wat eventueel in de woning aanwezig was is afgelopen jaren al gesaneerd en voor zover bekend zijn er dan ook geen schadelijke stoffen vrijgekomen voor de directe omgeving.

 

Gv2krl.jpg

jwXajr.jpg

c2QZW8.jpg

wz8oYx.jpg

0qg4jk.jpg

hY1PoI.jpg

CmJGxp.jpg

rPvztn.jpg