Woning Gordonstraat Schiedam overvallen

Woning Gordonstraat Schiedam overvallen

In de nacht van donderdag op vrijdag is een woning aan de Schiedamse Gordonstraat door ongeveer tien personen overvallen. De overval zou volgens de politie rond 01:20 uur hebben plaats gevonden.

De overvallers kwamen de woning binnen door met grof geweld de voordeur van de woning te forceren. De bewoner werd door dit lawaai gewekt en ging kijken wat er aan de hand was. Hij werd vervolgens geconfronteerd met de overvallers. De bewoner werd door de mannen met een mes en een vuurwapen bedreigd en gedwongen om weer op bed te gaan liggen. De daders hebben daarop de woning doorzocht en zijn met diverse persoonlijke eigendommen van het slachtoffer vertrokken.

Buren die ook gealarmeerd waren door de herrie hebben nog geprobeerd om de overvallers tijdens hun vlucht tegen te houden. Twee overvaller gingen er in een rode bestelbus vandoor en de rest vluchtte te voet.

Politie-eenheden die gealarmeerd waren zagen op het Rotterdamse Marconiplein een dergelijke bus rijden en besloten de inzittende te controleren. De personen zijn middels en speciale aanhoudingstechniek voor vuurwapengevaarlijke verdachten uit hun voertuig gehaald en aangehouden. Bij nader onderzoek werd er in de bus een vuurwapen aangetroffen. Zowel het vuurwapen als de bus zijn in beslag genomen.