Wilde achtervolging met gestolen auto in Capelle a/d IJssel

Wilde achtervolging met gestolen auto in Capelle a/d IJssel

Meerdere politie eenheden hebben maandagavond hun handen vol gehad aan een 35 jarige man uit Capelle aan den IJssel. Hij had de auto van een vriendin gestolen en was daarmee weggereden vanaf de 1e Terralaan.

De politie kreeg een melding van de diefstal en stelde een onderzoek in. Kort daarna werd de auto op de Nabucco gezien ter hoogte van Orfeo. Toen agenten hem tot stoppen wilde dwingen, werd een politieauto meerdere malen geramd door de verdachte. In zijn pogingen om te vluchten reed hij tegen een garagedeur en een geparkeerd staande auto die beiden flink beschadigd raakten. Hij wist daarna te ontkomen. Er ontstond een achtervolging waarbij voor zowel omstanders, overig verkeer en politiemensen, levensgevaarlijke situaties ontstonden. Na een achtervolging door Capelle, door een bus sluis, over trottoirs en fietspaden, is de auto klemgereden op het fietspad aan de Heksendans thv Vuurdans.  

De verdachte werd daar aangehouden. Dit ging echter ook niet zonder slag of stoot. Hij verzette zich hevig en moest met gepast geweld uit zijn auto worden ‘geholpen’. De verdachte is overgebracht naar een politiebureau.
[tweet account="mediatvnl"id="795752167084871680"]