Werkstraf geëist voor doodrijden man in Hoogvliet

Werkstraf geëist voor doodrijden man in Hoogvliet

Tegen de 23-jarige automobiliste die in mei 2013 een 87-jarige man aanreed op de Aveling in Hoogvliet is een werkstraf geëist van 100 uur. De man stak op een zebrapad over, de vrouw verklaarde dat zij de man niet heeft gezien.

De 87-jarige man werd op een zebrapad op de Aveling in Hoogvliet aangereden. Hulpdiensten probeerden de man nog te reanimeren maar hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.  De vrouw die de man aanreed was zelf verpleegkundige en heeft ter plaatse nog eerste hulp verleend. De vrouw voelt zich naar eigen zeggen heel schuldig. De vrouw is onder hypnose geweest om te proberen te herinneren wat er gebeurd is zodat de toedracht bekend zou worden. De vrouw reed op het moment van de aanrijding niet te hard en had geen alcohol op.

Justitie heeft bij de eis overwogen dat de vrouw weliswaar onoplettend reed, maar  niet roekeloos. Naast de werkstraf van 100 uur kan ze, als het aan justitie ligt, ook haar rijbewijs voor langere tijd kwijtraken als ze nog een keer in de fout gaat.