Wereldhavendagen Rotterdam op 8-9-10 september in teken van Energize

Wereldhavendagen Rotterdam op 8-9-10 september in teken van Energize

De 41e editie van de Wereldhavendagen gaan vrijdagochtend van start in Rotterdam. Het programma is veelomvattend. Natuurlijk kunt u als bezoeker een kijkje nemen bij de vele havenbedrijven in Rotterdam. Maar een kijkje achter de schermen op onze luchthaven was al snel uitverkocht. Overigens geldt dat ook voor een bezoek op de BP raffinaderij. 

Maar er blijft genoeg over om een weekend te vullen met bezienswaardigheden. Bezoek het Kustwacht patrouillevaartuig Zeearend. Dit ruim 40 meter lange schip opereert normaal op de Noordzee, maar ligt speciaal voor de Wereldhavendagen in Rotterdam aangemeerd. Op de kade in een duiktank? Doe het zelf nu ook! Een demonstratie onderwater branden en ook mogelijk om zelf een duik te wagen en te ervaren hoe het is om met professionele duik-equipment te duiken.

Een grote drijvende kraan zal door weinigen ongemerkt blijven. Van Oord heeft de Svanen naar Rotterdam gehaald. Met deze enorme kraan heeft men een flinke klus geklaard in Denemarken met de bouw van de Grote Beltbrug. Heden ten dage wordt de kraan ingezet met de bouw van windturbineparken op zee.

Voor de kids is er op het Willemsplein van alles te doen. Het plein is speciaal ingericht voor de kinderen. De KNRM ontvangt geen overheidssubsidie, maar is volledig afhankelijk van goede gevers. Wie tijdens Wereldhavendagen donateur wordt, wordt bedankt en welkom geheten met een rondvaart op een snelle, operationele reddingboot.

Tal van demonstraties kunnen bijgewoond worden het hele weekend. Ook mogen de shantykoren niet ontbreken tijdens dit evenement op Plein 1940. Voor het volledige programma verwijzen wij u graag naar de website van de Wereldhavendagen. Het thema voor deze editie is "Energize". Hiermee wil de Maasstad de schoonste van de wereld gaan worden.