Wereldhavendagen Rotterdam

Wereldhavendagen Rotterdam

De 32e editie van de Wereldhavendagen 2009 zitten erop. Dankzij het weer hebben veel mensen de havenstad weer weten te vinden, en konden zien hoe vele maritieme dienstverleners hun demo gaven. Een van de hoogtepunten was wel de binnenkomst van cruiseschip de Grand Princess zondagmiddag, waar kort daarna de ferry van P&O, de Pride of Hull langszij kwam.

Ook vele andere demonstraties trokken veel bekijks, de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond wist veel belangstellenden naar zich toe te trekken. Ook op de Parkkade was het een drukte van belang, grote marineschepen waren geopend voor het publiek. De Marine gaf spectaculaire demonstraties op de Parkkade. In de haven waren veel bedrijven die haar deuren hadden geopend voor het publiek. Zij mochten vele nieuwsgierigen ontvangen. Zaterdagavond stonden er duizenden kijkers langs de Maas het enorme vuurwerkspektakel gade te slaan.

Op het water was het een drukte van belang. Tientallen scheepjes, groot en klein baanden zich een weg op de Maas, wat een prachtig schouwspel was. De Havendienst Rotterdam demonstreerde hun schepen, waterkanonnen spoten het Maaswater tientallen meters de lucht in. Zondagmiddag kon men een helikopter van het loodswezen zijn kunsten zien vertonen terwijl menig Rotterdammer zich vergaapte aan de Grand Princess.

De organisatie spreekt van een zeer geslaagd 3-daags evenement, met een bezoekers aantal van 400.000 belangstellenden.

MediaTV bedankt rondvaartbedrijf De Dolfijn voor de gastvrijheid aan boord.