Wereldhavendagen 2015 van start in Rotterdam

Wereldhavendagen 2015 van start in Rotterdam

Dit weekend staat Rotterdam in het teken van de Wereldhavendagen. Het evenement wordt voor de 38e keer georganiseerd waarbij honderdduizenden mensen de kans grijpen om een kijkje achter de schermen te krijgen van Europa’s grootste haven. In 2014 trok het evenement meer dan 450.000 bezoekers.

Thema
Het programma, met als thema ‘De Droomhaven’, biedt ook dit jaar weer vele honderden activiteiten voor jong en oud.  Deze editie staat in het teken van techniek, innovatie en toekomst. Kortom: De ideale Rotterdamse Droomhaven!

Veiligheidsplein
De Wereldhavendagen spelen zich hoofdzakelijk af tussen de Wilhelminapier en de Parkkade, maar ook is er een spectaculair veiligheidsplein op Katendrecht nabij de SS Rotterdam. Het veiligheidsplein vormt het decor voor spectaculaire demonstratie's van de hulpdiensten. Er zijn demonstraties van scheepsbrandbestrijding, speurhonden en van het 'uitpraten gevaarlijke verdachten' maar ook kunnen bezoekers zelf ervaren hoe je met zwaar gereedschap een bekneld persoon uit een auto bevrijdt.

Koninklijke Marine
De Koninklijke Marine is dit jaar ruim vertegenwoordigd in Rotterdam. Het publiek kan een kijkje nemen aan boord van de aanwezige marineschepen, genieten van de verschillende demonstraties en zelf in actie komen in het Mariniersdorp. Het Korps Mariniers viert dit jaar haar 350ste verjaardag. Vanwege de grote verbondenheid tussen het Korps Mariniers en de stad Rotterdam, staan de Wereldhavendagen voor de marine daarom ook in het teken van de jubilerende zeesoldaten. Marineschepen Het amfibische transportschip Zr.Ms. Johan de Witt ligt aan de Parkkade en is als het één na grootste marineschip een blikvanger. Ook patrouilleschip Zr.Ms. Zeeland is te bezoeken tijdens de Wereldhavendagen. Op mijnenjager Zr.Ms. Makkum kan het publiek leren hoe de marine zich dagelijks inzet om mijnen en andere explosieven te ruimen op onder andere de Noordzee.

Komend weekend zullen wij U op de hoogte houden vanaf de Wereldhavendagen via de sociale media en onze website MediaTV.nl
Voor het complete actuele programma, raadpleegt u dan de website van de Wereldhavendagen.