Wens om boeven te vangen

Wens om boeven te vangen

Iedereen heeft wel eens de wens om een dag mee te lopen met het echte werk van de politie. Want hoe zou het zijn om een boef te vangen of een melding uit te geven aan de wagens op straat? Door stichting doe een wens kwam het voor vier kinderen deze wens uit.

Twee daarvan werden op de stoel gezet om diverse meldingen uit te geven, één van de meldingen werd uitgegeven aan de directe hulpverleningsvoertuig 06.09 van Rotterdam, waarbij 2 andere hulpagenten aanwezig waren. Op het recreatiegebied aan het Hitland is een verdachte persoon gesignaleerd en volgens de boswachter zou hij ook diverse spullen hebben gestolen. Met toeters en bellen ging de agent met zijn jonge collega’s naar het Hitland.

Melding Hitland: http://www.mediatv.nl/radio/Meldinghitland.WAV

Ter plaatse treffen de hulpagenten de verdachte aan en sommeert de man zich over te geven, nadat de man geen gehoor aan de agenten gaf, werd de hulp ingeroepen van een hondenbrigade. Ter plaatse besluit de hulpagent de hond op de verdachte af te laten en met succes, de man kon daarna worden aangehouden. Na de verdachte goed te hebben gefouilleerd werd de verdachte door de hulpagent met vol trots in de bus gezet en met toeters en bellen overgebracht naar het bureau. Kortom een dag om niet te vergeten!