Wegpiraat raakt auto kwijt in Rotterdam-Hillegersberg

Wegpiraat raakt auto kwijt in Rotterdam-Hillegersberg

Een man die zich maandagochtend aan een controle door de politie wilde onttrekken is in alle vroegte aangehouden in Rotterdam-Hillegersberg. De man had nog meerdere boetes openstaan en beschikte ook niet over een geldig rijbewijs omdat dit al eerder was ingenomen. Tijdens zijn aanhouding probeerde hij hier nog onderuit te komen door zich te identificeren met het rijbewijs van iemand anders.

De man reed maandagochtend rond 3:00 uur op de Weissenbruchlaan toen hij de aandacht van de politie trok. Toen de politie keerde om het voertuig aan een controle te onderwerpen voerde de bestuurder de snelheid van het voertuig op en reed een woonwijk in. De agenten volgden het voertuig totdat het in een doodlopende straat inreed, hier besloot de bestuurder verder te voet te vluchten. 

De man poogde zich nog in een tuin te verstoppen, maar een politiehond had hem snel gevonden. de man is aangehouden voor identiteitsfraude en heeft meerder bekeuringen gekregen voor zij asociale rijgedrag. Omdat de man de bekeuringen die hij nog open had staan niet kon betalen is zijn voertuig in beslag genomen.