Weekendarrangement in trek

Weekendarrangement in trek

De politie heeft in het afgelopen weekend drie maal na openlijke geweldpleging en mishandeling het weekendarrangement uitgedeeld. In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie op de Koemarkt een 23-jarige Schiedammer aangehouden. Hij wordt verdacht van bedreiging.

Om even voor 03.00 uur zaterdagmorgen vroeg meldde een getuige dat hij een man had gezien in een blauw/geel trainingspak met een mes in z'n hand. Aan de hand van het opgegeven signalement kon de hij even later worden aangehouden. Tijdens de fouillering werd in zijn zak een werpmes aangetroffen. Dit mes is in beslag genomen en de verdachte is ingesloten in het politiebureau, waar hij van het weekendarrangement mocht genieten tussen vier muren.

Eveneens zaterdagmorgen vroeg, rond 05.00 uur, werden twee inwoners uit Vlaardingen van 20 en 21 jaar oud aangehouden op de Holysingel die houten hekjes vernielden. Ook deze twee jongemannen konden aan de hand van opgegeven signalementen worden aangehouden. Ook zij kregen het weekendarrangement voorgeschoteld. Alle verdachten zijn maandagmorgen na verhoor heengezonden. Tegen hen is wel proces-verbaal opgemaakt.