Wedstrijden technische hulpverlening succes

Wedstrijden technische hulpverlening succes

Aan de Veenweideweg heeft zaterdag een wedstrijd in technische hulpverlening plaatsgevonden. Het organiserende brandweerkorps van Nieuw-Lekkerland mocht zich op een groot deelnemersveld verheugen. Zoals met wedstrijden het geval is, werd er ook ditmaal een scenario voorgeschreven.

Een vrachtwagen moest uitwijken voor een tegemoet komende bromfietser. Op dat moment week de bestuurder van de vrachtwagen uit, en raakte een personenauto. Deze botste op zijn beurt tegen een aantal betonblokken. Hierdoor raakte de bestuurder bekneld in zijn auto. De bromfietser kwam ten val waarbij zijn tweewieler en zijn hand in brand vlogen.

Hiermee moesten de hulpverleners dus mee aan de slag, en in een zo snel mogelijke tijd dit weten te voltooien. Uiteindelijk wist het korps van Bleskensgraaf met de eerste prijs er vandoor te gaan. Andere deelnemende korpsen waren afkomstig van Sliedrecht, IHC Merwede, Streefkerk, Oud-Alblas, Nedstaal, en Alblasserdam. De Brandweerkring Alblasserwaard-West mag terugkijken op een geslaagde dag.