Wederom wateroverlast na hevige regenval in Zuid-Holland-Zuid (video)

In de regio Zuid-Holland-Zuid is vanavond opnieuw veel regen gevallen. Hierdoor ontstond vooral wateroverlast in Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Alblasserdam en Dordrecht. De brandweer is de gehele avond op straat aanwezig geweest om te assisteren bij het leegpompen van kelders en andere wateroverlast meldingen. De brandweer laat weten zo'n 100 tot 120 meldingen te hebben afgehandeld. De gemeente neemt het verder over.

Aan de Scheltingastraat in Hendrik-Ido-Ambacht is halverwege de avond de straat vol water gelopen door de hevige regenval. Onderandere voortuinen en schuurtjes liepen hierdoor vol met water. De brandweer heeft het hemelwater via het riool de sloot in gepompt.

(item loopt door onder foto's)

https://www.facebook.com/redactiemediatv/videos/369264177369149/

ORZkn6.jpeg

J92XR5.jpeg

mqofhz.jpeg

iTsBdo.jpeg

 

Ook aan de Rotterdamseweg in Zwijndrecht stond de straat blank en ondervonden huisbewoners wateroverlast. In een zijstraat is zelfs een sinkhole ontstaan. Het water loopt inmiddels langzaam via de kolken weg. De brandweer assisteer hier bij het leegpompen van een woning. 

 

v3h952.jpeg

BoqXL2.jpeg

PnbgA9.jpeg

zvO9KJ.jpeg

3jUYo6.jpeg

 

De kolken aan de Swanendrift in Zwijndrecht hadden het ook zwaar te verduren. De weg liep ook hier hier vol water door de regen, automobilisten reden er met veel plezier doorheen.

 

X4aoqJ.jpeg

PJdGGi.jpeg

8Q2Jyx.jpeg