Wederom grote brand bij afvalverwerker Ophemertstraat Rotterdam (video)

Wederom grote brand bij afvalverwerker Ophemertstraat Rotterdam (video)

Zondagavond rond kwart over zeven brak er brand uit in containers aan de Ophemertstraat in de Rotterdamse Waalhaven. De containers waren gevuld met matrassen en zorgden voor een grote hoeveelheid rookontwikkeling. De brand heeft zich uitgebreid naar omliggend afval en zorgde voor een grote vlammenzee op het terrein van Renewi. De brandweer schaalde op naar grote brand.

De brandweer heeft hulp gekregen van het havenbedrijf die met blusboten de brandweerwagens van water heeft voorzien.  Vanwege de hoeveelheid rook die vrij kwam bij de brand is een NL-Alert bericht verspreid om omwonende te waarschuwen, hierin werd geadviseerd indien last van de rook ramen en deuren gesloten te houden en mechanische ventilatie uit te schakelen. Meetploegen hebben in de omgeving diverse metingen verricht maar niets bijzonders gemeten. De Brandweer vermoed nog enkele uren bezig te zijn met het blussen van de brand, hierbij word gebruik gemaakt van een kraan om het afval uit elkaar te halen.

Dinsdag brak er ook al brand uit in matrascontainers bij Renewi wat ook toen gepaard ging met de nodige rookontwikkeling. Onderzoek moet uitwijzen wat de oorzaak van de branden is.