Wederom een vrachtwagen die achteruit rijdt over de snelweg

Voor zeker de derde keer deze week heeft een vrachtwagenchauffeur ervoor gekozen om met zijn vrachtwagen achteruit te rijden over een snelweg in de Rotterdamse regio.

Deze keer nam een fotograaf van deze website een vrachtwagen waar die achteruit reed over de vluchtstrook voor de Beneluxtunnel. De linker tunnelbuis is al enige tijd verboden voor vrachtverkeer i.v.m. werkzaamheden. Dit wordt geruime tijd voor de tunnel aangegeven en meerdere keren herhaald. De betreffende chauffeur had kennelijk al deze waarschuwingen gemist en kwam hier vlak voor de tunnel achter.

Het achteruitrijden en uit stilstand proberen in te voegen tussen verkeer wat met 80 tot 100 km/u rechts voorbij rijdt is uiteraard levensgevaarlijk.

De eerdere acties deze week betroffen een vrachtwagenchauffeur die achteruitrijdend de afrit op de A15 bij Gorinchem probeerde te bereiken, van deze chauffeur is het rijbewijs in beslag genomen en de betreffende man mag zijn acties voor de rechter verantwoorden.

Het eerste geval betrof een vrachtwagen geladen met auto’s die op de A16 voor de Drechttunnel de verkeerde tunnelbuis koos. Deze chauffeur koos er zelfs voor om in de ochtendspits over de rijbaan enkele tientallen meters achteruit te rijden om alsnog de goede tunnelbuis te pakken.

ujX2KC.jpg