Wateroverlast na hevige regenval in Rotterdam en omgeving (video)

Wateroverlast na hevige regenval in Rotterdam en omgeving (video)

De hulpdiensten zijn in de nacht van woensdag op donderdag druk geweest met diverse meldingen van wateroverlast. Rond 1 uur vannacht was er een enorme wolkbreuk die gepaard ging met veel onweer. De bliksem sloeg in diverse gebouwen in. De brandweer rukte diverse keren uit voor brand in een woning. In Brielle sloeg de bliksem in in een hotel. Het hotel werd direct ontruimd en de brandweer schaalde op naar het sein "middel brand". De brandweer had de brand snel onder controle.

Woningen in diverse plaatsen in het Rijnmondgebied liepen onder water. De brandweer kreeg honderden meldingen van onder gelopen kelders en woningen. De veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond sorteerde de meldingen van spoedeisend tot niet spoedeisend. Veel meldingen werden direct door gezet naar de gemeente, ook zij hadden het druk met meldingen. Diverse vacuümwagens rijden door Rotterdam en andere plaatsen in het Rijnmond gebied om onder gelopen tunnels of straten leeg te pompen. 

De Spoed Eisende Hulp van het Sint - Franciscus Gasthuis liep tijdens de hevige regenval onder water. Hierop moest de afdeling gesloten worden en werd de brandweer gealarmeerd. Het water moest daar weggepompt worden en eventuele patiënten werden vervoerd naar een ander ziekenhuis. Enkele patiënten zijn naar andere afdelingen overgebracht. 

Twee tunnels in de 'S-Gravendijkwal in Rotterdam, ook wel bekend als  de Tunneltraverse, werd door de politie in beide richtingen afgesloten. De tunnels waren vol gelopen met water. In één van de tunnels stond nog een auto met een automobilist er in. De man was aan het wachten op een takelwagen, en kon zijn auto niet uit. Het water werd hoger en uit eindelijk liep de auto ook vol water. Een takelwagen die de auto uit het water moest gaan halen, kwam zelf vast te zitten in het hoge water. De auto kon de hoeveelheid water niet meer aan en stopte er mee. Een politietakelwagen die daar stond te wachten op zijn collega's van de particulieren berging heeft daarom de hulp in geroepen van de Zeehaven Politie. Zij hebben droogpakken en konden op daardoor Team Transport van de politie te hulp schieten. Zij hebben uiteindelijk samen de auto uit het water gehaald. Een tweede politietakelwagen assisteerde hun gestrande collega. Toen ook hij uit het water was en de wagen even later weer wilde starten werd de personenauto meegenomen.