Waterballet door lek hoofdwaterleiding Boezemstraat Rotterdam (video)

Waterballet door lek hoofdwaterleiding Boezemstraat Rotterdam (video)

In de Boezemstraat in Crooswijk is dinsdag een hoofdwaterleiding lek geraakt. Hierdoor kwam in korte tijd een grote hoeveelheid water vrij. Vanwege de impact en omstandigheden werd er door hulpdiensten voor een gecoördineerde inzet gekozen en werd Grip 1 afgegeven.

Experts bekeken ook de aanwezige gasleiding in het ontstane gat, deze schijnt wat verzakt te zijn. Of dit direct gevaar geeft is niet bekend.

Na korte tijd wist men de lekke waterleiding af te sluiten. De oorzaak van de lekkage aan de hoofdwaterleiding maakt deel uit van het onderzoek. Tevens zal er een schaderapport worden opgesteld.

Afgelopen nacht werd het team Specialisme Technische Hulpverlening van brandweer Nederland gealarmeerd. Dit team is één van de vijf STH teams in Nederland. Afgelopen nacht werd STH-team west, bemand door vrijwilligers van de brandweer Hollands-Midden, ter plaatse gevraagd aan de Boezemstraat. Door de waterleiding breuk is er een groot gat ontstaan en kunnen de mensen hun woningen niet uit. Het STH-team heeft toegangsweg gebouwd naar een portiek van een woning waardoor de mensen hun woningen uit kunnen. Dit is een tijdelijke oplossing.

De gemeente Rotterdam doet een dag na het incident onderzoek naar de stabiliteit van de straat en het trottoir. Hierdoor blijft de Boezemstraat tussen de Van Meekerenstraat en de Spiegelnisserkade afgesloten. Bewoners die tijdelijk zijn afgesloten van het drinkwater hebben gisterenavond een brief ontvangen met meer informatie.