Wapens en handgranaten na aanhouding Veersedijk Hendrik-Ido-Ambacht

Wapens en handgranaten na aanhouding Veersedijk Hendrik-Ido-Ambacht

De aanhouding van een 38-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht op woensdagavond 25 maart heeft geleid tot de vondst van enkele vuurwapens en handgranaten. Rond 18.30 uur kreeg de politie de melding dat twee mannen ruzie zouden hebben op het terrein van een bedrijf aan de Veersedijk, waarbij een van de mannen mogelijk vuurwapengevaarlijk zou zijn. 

Ter plaatse gekomen agenten hielden op het terrein met getrokken pistool de verdachte aan. Zij hoefden hun wapen niet te gebruiken en de aanhouding verliep zonder problemen. De verdachte had geen vuurwapen bij zich. De agenten stelden op het bedrijfsterrein een onderzoek in en troffen in de directe omgeving enkele vuurwapens en (mogelijke) handgranaten aan. Doordat niet duidelijk was of de handgranaten echt waren en eventueel op scherp stonden, werd de Explosieven Opruimingsdienst Defensie erbij gehaald. In de woning van de verdachte, elders in Hendrik-Ido-Ambacht, werden later op de avond ook nog enkele vuurwapens aangetroffen. Van alle aangetroffen wapens en handgranaten wordt onderzocht of ze echt zijn en of ze gebruiksklaar waren. 

De verdachte is naar een politiebureau gebracht waar hij in verzekering is gesteld en wordt verhoord. De man die hij bedreigd zou hebben, is een 55-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht. Hij heeft aangifte gedaan.