Wapens en drugs aangetroffen na zoekingen bij leden motorclubs

Wapens en drugs aangetroffen na zoekingen bij leden motorclubs

Naar aanleiding van de massale vechtpartij afgelopen donderdag tussen ongeveer 30 leden van de motorclubs Hells Angels en Mongols in een hotel aan de Rotterdamse Energieweg heeeft de politie vrijdag op 19 plaatsen zoekingen gedaan.

De 23 mannen zijn donderdagavond aangehouden voor openlijke geweldpleging. De verwachting is niet dat men onderling aangifte doet tegen elkaar, maar dat is voor de politie geen reden om het onderzoek te staken. Er is inmiddels door de politie een uitgebreid onderzoek gestart. Rechercheurs hebben de afgelopen dagen enkel tientallen getuigen gehoord. Verder werden camerabeelden uit het hotel bestudeerd en is er een uitgebreid sporenonderzoek geweest.

Met de informatie die hieruit naar voren is gekomen is besloten om afgelopen vrijdag op 19 locaties zoekingen te doen. De locaties van deze zoeking lagen verspreid over een groot deel van het land, het betrof hier diverse woningen en een winkelpand.

De politiemedewerkers die de zoekingen deden namen onder andere vuurwapens, slag- en stootwapens en stroomstootwapens in beslag. Verder werden er diverse hoeveelheden munitie aangetroffen. Ook heeft de politie een hoeveelheid sofdrugs en mogelijke harddrugs aangetroffen. De politie heeft ook beslag gelegd op 55.000 euro contant geld en een hoeveelheid vals geld. In èèn van de panden werd een ontmantelde hennepkwekerij aangetroffen.

De politie sluit niet uit dat naar aanleiding van de zoekingen meer aarestaties worden gedaan, tevens is men nog op zoek naar een aantal personen die donderdagavond bij de vechtpartijen waren betrokken en nog niet konden worden aangehouden.