Waarschuwingsschot en gewonde na schietpartij Katendrecht

Waarschuwingsschot en gewonde na schietpartij Katendrecht

Bij een schietincident op de Katendrechtsestraat in Rotterdam is maandagmiddag een man gewond geraakt. Twee andere personen zijn kort na het incident ingesloten door middel van speciale techniek aangehouden. Hierbij heeft de politie een waarschuwingsschot gelost. 

Rond kwart over vijf kreeg de politie de melding dat er iemand gewond was geraakt bij een schietpartij in een woning. Agenten gingen hier direct naartoe. Anderen kamden de omgeving uit op zoek naar mogelijke schutters. De gewonde man bleek niet in levensgevaar. Hij was wel gewond in zijn onderlichaam en is overgebracht naar een ziekenhuis. Getuigen gaven het signalement van de daders. Ook maakten zij kenbaar in welk voertuig de daders gevlucht waren. Op de Martinus Steijnstraat werd het tweetal gezien. Zij zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. 

Bij de aanhouding zagen agenten zich genoodzaakt een waarschuwingsschot te lossen. Het onderzoek naar het schietincident is gestart. Hierbij wordt onder andere gesproken met getuigen en er wordt sporenonderzoek verricht.