Waarschuwingsschot bij vechtpartij Doggerstraat Rotterdam

Waarschuwingsschot bij vechtpartij Doggerstraat Rotterdam

Buurtbewoners waarschuwden dinsdagavond een agent dat er in de Doggerstraat een vechtpartij was. De agent rende die kant op en zag inderdaad drie mannen vechten. Bij het zien van de agent gingen er twee vandoor. De man die achterbleef verklaarde door hen te zijn aangevallen en dat de twee een vuurwapen hadden. De agent ging achter de mannen aan en in een nabijgelegen plantsoen kreeg hij ze in het oog. 

De mannen splitsten op en de agent koos één van hen uit om te achtervolgen en hield er rekening mee dat er een vuurwapen in het spel kon zijn. Na een waarschuwingsschot staakte de verdachte zijn vlucht. De 35-jarige man die ingeschreven staat in Capelle aan den IJssel zit vast.

Arrestatieteam
In de Doggerstraat doorzocht het arrestatieteam een pand waar één andere verdachte zich mogelijk ophield. Hij werd niet aangetroffen. Rechercheurs onderzochten de woning.

Belemmering
Een 26-jarige Rotterdammer luisterde keer op keer niet naar de aanwijzingen van agenten. Ook niet toen het de afzetting moest worden vergroot. Vriendelijke verzoeken, vorderingen en een klap met de wapenstok veranderden dit niet. Nadat hij ook geen legitimatiebewijs wilde overleggen was het klaar: hij is aangehouden.