Vuurwerk in Rotterdam op meerdere plaatsen taboe

Vuurwerk in Rotterdam op meerdere plaatsen taboe

In Rotterdam zijn 31 plaatsen aangewezen waar met de jaarwisseling geen vuurwerk mag worden afgestoken. De meeste daarvan liggen in IJsselmonde. De andere vuurwerkvrije zones zijn in het centrum, Feijenoord, Hoogvliet, Charlois, Delfshaven, Overschie en Rozenburg. Het gaat vooral om plaatsen bij verzorgingshuizen, parken en kinderboerderijen. 

Wie in deze zones toch een rotje of gillende keukenmeid afsteekt, riskeert een boete van 100 euro. Buiten de vuurwerkvrije zones mag voor het eerst pas vanaf 18.00 uur vuurwerk worden afgestoken. Dat mocht eerst al vanaf 10.00 uur. Bij de Erasmusbrug komt weer een professionele vuurwerkshow. Voor amateurs is het verboden om daar vuurwerk af te steken.

Het Stadhuisplein behoort ook tot de vuurwerkvrije zones. Er komen hekken om het hele plein, die afhankelijk van de drukte, verder open of dicht kunnen worden gezet. Leerlingen van basisscholen krijgen net als voorgaande jaren een gratis vuurwerkbril. Bij de brillen zit een lesbrief over veilig gebruik van vuurwerk.