Vuurwapens en harddrugs aangetroffen bij politieactie in Rotterdam

Vuurwapens en harddrugs aangetroffen bij politieactie in Rotterdam

In een gezamenlijke actie van de politie Eenheid Limburg, het Openbaar Ministerie, de Belgische politie uit Doornik en de politie Eenheid Rotterdam, is vrijdagochtend 27 februari een internationale drugsorganisatie opgerold. Dit netwerk wordt verantwoordelijk gehouden voor drugsleveringen naar onder andere België en Frankrijk. De drugsorganisatie werd aangestuurd vanuit Limburg en maakte gebruik van koeriers die van daaruit naar België en Frankrijk werden gestuurd. De drugs werden gekocht in ondermeer Rotterdam en opgeslagen in woningen in de Limburgse gemeenten Sittard-Geleen en Beek. Via bestellijnen werden de leveranties naar het buitenland georganiseerd. Er is een omvangrijk netwerk opgebouwd en vermoed wordt dat de organisatie reeds jarenlang actief is.

Resultaten politieactie
De gezamenlijke opsporingsinstanties hebben in een gecombineerde actie op donderdagavond en vrijdagochtend in totaal elf verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de drugsorganisatie. Twee koeriers werden donderdagavond in België aangehouden en vrijdagochtend werden in Nederland de andere verdachten aangehouden op verschillenden adressen.

Huiszoekingen
In Limburg werden huiszoekingen gehouden in meerdere panden in Sittard, Geleen en Beek. In de gemeente Rotterdam werden bij doorzoekingen in diverse woningen grote hoeveelheden harddrugs (o.a. cocaïne, heroïne), drugspersen en een drie vuurwapens aangetroffen. Bij de aangehouden verdachten werden voor in totaal € 150.000,- aan contanten aangetroffen en vijf voertuigen in beslag genomen. De verdachten worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.