Vuurwapens en handgranaten gevonden in woning Struikheide Rotterdam (video)

Vuurwapens en handgranaten gevonden in woning Struikheide Rotterdam (video)

Maandagavond kreeg de politie een telefoontje van een oplettende automobilist op de A20 t.h.v. Capelle aan den IJssel dat een andere automobilist een vuurwapen zou hebben getoond. De alerte automobilist noteerde het kenteken en gaf deze door aan de politie, hierop zijn agenten naar het adres gegaan waar de auto thuis zo horen. Op het moment dat de politie bij de woning arriveerde kwam er een man naar buiten, deze is direct aangehouden. In de woning zijn nog een twee mannen en een vrouw aangehouden. 

Ook werden er in de woning meerdere vuurwapens aangetroffen, waaronder zogeheten "lange wapens". Agenten troffen ook twee handgranaten aan. Deze zijn door de EODD ter plaatse onschadelijk gemaakt. Het huis is ook doorzocht door speurhonden van de politie. Of de speurhonden nog meer verboden goederen hebben aangetroffen is niet bekend. Wel heeft de politie nog een auto in beslag genomen. 

Waarom de man op de snelweg zijn vuurwapen toonde is nog niet bekend. Ook waarom er in de woning meerdere vuurwapens en twee handgranaten lagen is nog onduidelijk, onderzoek van de politie moet dit uitwijzen.