Vrouw en kinderen gered bij brand

Vrouw en kinderen gered bij brand

Een 21-jarige vrouw en haar twee kinderen raakten donderdagochtend lichtgewond. Rond 9:00 uur ontdekte de vrouw een brand in haar woning aan de Zuidakker op de begane grond. Zij was op dat moment samen met haar zoon (3) en dochter (11 maanden) op de eerste verdieping van de woning. De brand werd snel heftiger waardoor zij het pand niet meer kon verlaten.

Een alerte buurman wist via de schutting de eerste verdieping van het huis te bereiken. Samen met een tweede buurman wist hij het jongste kind uit de woning te halen.

Kort hierop arriveerden brandweermensen. Zij haalden de vrouw, haar zoon en de buurman uit de woning. Zij zijn met ademhalingsklachten behandeld door ambulancepersoneel. Vervolgens zijn ze voor controle overgebracht naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis.

Rond half tien werd het sein brandmeester gegeven. De politie onderzoekt wat de brand veroorzaakt heeft. Maasbron maakt de woning weer woonklaar, tot die tijd is het gezin ondergebracht bij kennissen.

Zowel de meldster van de brand, als de twee buurmannen die de baby uit de woning gehaald hebben, kregen een bloemetje van de gemeente.