Vrouw crasht onder invloed van drank en drugs met 162 km/u op de Bosdreef Rotterdam

Een vrouw is donderdagavond onder invloed van drank en drugs met 162 km/u gecrasht tegen een vangrail aan de Bosdreef in Rotterdam. Hierna is ze zeker 600 meter doorgeschoven en bij een politiecontrole tot stilstand gekomen. 

De politie was samen met team verkeer bezig met een verkeerscontrole toen de vrouw aan kwam rijden. Een agent met een lasergun aan het begin van de Bosdreef meette de vrouw met 162 km/u. Dit werd doorgegeven aan de agenten op de controle locatie. Nog voordat de vrouw bij de controle aankwam crashte ze tegen de vangrail aan. Hierna is ze zeker 600 meter doorgeschoven waarna ze bij de verkeerscontrole tot stilstand kwam. Agenten ter plaatse spraken over een vonkenregen door het bos heen. 

De vrouw verklaard dat ze schrok van de oranje zwaailampen die de politie op de locatie van de controle aan hadden. Hierdoor verloor ze de macht over het stuur en botste tegen de vangrail aan. Een ambulance kwam ter plaatse en heeft de vrouw in de ambulance nagekeken. Ze hoefde uiteindelijk niet mee naar het ziekenhuis. 

De politie heeft een alcohol en drugstest bij de bestuurster afgenomen. Daaruit bleek dat de vrouw onder invloed was van alcohol en een stuk of vijf soorten drugs waaronder cannabis en amfetamine. Hierop is ze aangehouden. Uit onderzoek blijkt dat de auto ook niet verzekerd is.  De politie laat weten dat de vrouw een proces-verbaal krijgt voor het rijden onder invloed (artikel 8), veroorzaken van gevaar op de weg (artikel 5), haar snelheid, het niet verzekerd zijn van het voertuig en haar rijbewijs is ingevorderd. 

De auto waarbij door het ongeval een wiel afbrak is door een berger geborgen. 

zprtbA.jpg

fJF4cY.jpg

DLCzLN.jpg

2B2OIh.jpg

uhlocI.jpg

xRMKUJ.jpg

e1jVz7.jpg

shG8j8.jpg