Vrouw bevrijd uit gipsblok Grotekerkplein Rotterdam (video)

Vrouw bevrijd uit gipsblok Grotekerkplein Rotterdam (video)

Maandagmiddag werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een hulpverlening personen aan het Grotekerkplein in Rotterdam. Nabij de Laurenskerk waren een aantal kunstenaars bezig met een kunstproject. Een vrouw werd levend in een gipsblok gegoten en moest via een "luchtpijp" haar zuurstof van buiten krijgen. Na enige tijd raakten de kunstenaars in paniek toen het gips hard begon te worden. 

Vervolgens moesten de hulpdiensten eraan te pas komen om de dame te bevrijden. De brandweer is met man en macht bezig geweest om de vrouw uit haar benarde positie te bevrijden. Uiteindelijk kwam de vrouw vrij en werd zij overgedragen aan de ambulancedienst. De vrouw is aanspreekbaar vervoerd naar het ziekenhuis. 

De politie heeft in verband met het incident totaal 5 personen aangehouden voor het in 'levensgevaar brengen' van de dame. Ter plaatse voor de Laurenskerk werd door agenten een plaats delict gevormd.

Later op de avond zijn de "kunstenaars" vrijgelaten met een boete. De kosten van de inzet hulpverlening worden mogelijk verhaald.