Vrouw aangehouden voor oplichting van 94-jarige vrouw Spijkenisse

Vrouw aangehouden voor oplichting van 94-jarige vrouw Spijkenisse

De politie heeft een 45-jarige vrouw uit Hellevoetsluis aangehouden voor oplichting. Dit zou zij gedaan hebben bij een 94-jarige vrouw uit Spijkenisse. De verdachte had de vrouw onder haar zorg. De vrouw is voorlopig in bewaring gesteld.

De 45-jarige vrouw was werkzaam bij een zorginstelling en heeft in een maand tijd ruim 18.000 euro van het slachtoffer gestolen. Een oplettende huisvriendin van het slachtoffer, die terminaal ziek is, merkte op dat de vrouw niet goed werd verzorgd. Ze kreeg regelmatig onder andere regelmatig geen drinken. Toen er ook sieraden verdwenen uit de woning waarschuwde de zorginstelling de politie. Kort daarna konden zij de vrouw aanhouden.

Agenten die ter plaatse gestuurd werden hebben direct gezorgd dat de vrouw de juist zorg kreeg. Om een functie te kunnen doen in een zorginstelling is meestal een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) nodig. Een instelling of sportvereniging kan dit verplichten. De verdachte was niet in het bezit van een VOG. De instelling waar zij werkte had herhaaldelijk het verzoek gedaan om een VOG te overhandigen, wel mocht zij gewoon aan het werk. Uiteindelijk werd duidelijk dat de aanvraag van het VOG steeds uitgesteld werd. Hierop heeft instelling haar op non-actief gezet. Maar dat weerhield de verdachte er niet van om toch het slachtoffer te bezoeken.