Vrachtwagenchauffeur voor de rechter na dodelijk ongeluk Jacques Dutilhweg Rotterdam

De 54-jarige vrachtwagenchauffeur uit Zeeland die vorig jaar betrokken raakte bij het dodelijke ongeluk op de Jacques Dutilhweg in Rotterdam wordt verdacht van het veroorzaken van het fatale ongeluk, zo meldt RTV Rijnmond.

Op 19 maart 2019 schoot de vrachtwagenchauffeur met zijn combinatie over de afrit van de A16 bij Kralingen door, ter hoogte van het tankstation knalde de vrachtwagen met hoge snelheid tegen een auto welke stond te wachten voor het verkeerslicht: de 21-jarige Berhan Yarali overleed ter plekke.Het onderzoek -die na anderhalfjaar is afgerond- wijst uit dat de oorzaak van het fatale ongeluk ligt bij de vrachtwagenchauffeur die onwel raakte als gevolg van een hypo door zijn suikerziekte.

Uit onderzoek bleek ook dat automobilisten vóór het ongeluk de vrachtwagen tussen Dordrecht en Rotterdam hebben zien slingeren, hierbij werd ook de vangrail geraakt. Een maand voor het dodelijke ongeluk zou de vrachtwagenchauffeur ook al onwel zijn geworden tijdens zijn werk, inmiddels is hij niet meer in dienst bij het bedrijf waarvoor hij toen werkte.

Justitie buigt zich op een later moment over de zaak en zal dan ook inhoudelijk in gaan op de medische gesteldheid waarin de chauffeur zijn werk verrichte.