Vrachtwagen rijd van talud af

Vrachtwagen rijd van talud af

Op het verkeersknooppunt Kethelplein bij Schiedam is maandagochtend vroeg een vrachtwagen met bedrijfsafval geschaard. De wagen slipte op de verbindingsweg van de A20 richting Hoek van Holland naar de A4 richting Hoogvliet.

De vrachtwagen reed half van het talud af. Lange files bij Rotterdam waren het gevolg. De chauffeur is met onbekend letsel afgevoerd naar het Vlietland Ziekenhuis. Rijkwaterstaat plaatste kijkschermen langs de rijbaan die bezaaid lag met bouw-, tuin- en huikshoudelijk afval. Het vrijmaken van de rijbaan en wegtakelen van de vrachtwagen duurt zeker tot aan het middaguur. Door het ongeluk met de vrachtwagen staat het verkeer op de ring rond Rotterdam compleet vast. Ook op de A13, vanuit Rijswijk staat een lange file.

De combinatie van regen, harde wind en ongelukken zorgde maandagochtend voor een extra drukke spits. Rond acht uur stond er in het hele land ruim 420 kilometer file.
Ook de NS meldt veel vertragingen door vallende bladeren. Railbeheerder ProRail zegt verrast te zijn door de combinatie van wind en regen van vandaag.