Vrachtwagen geschaard en drukte door weer

Vrachtwagen geschaard en drukte door weer

Op de Abram van Rijckevorselweg in Capelle aan den IJssel is er in de ochtendspits een vrachtwagen geschaard, als gevolg van de gladheid. De vrachtwagen belandde met de voorkant in de vangrails.

De vrachtwagen versperde vier rijstroken doordat hij met zijn combinatie geheel over de weg geschaard stond. Hierdoor ontstond er een file richting stad ingaand en de rijksweg A16. Er vielen geen gewonden bij de aanrijding. De vrachtwagen had lichte schade aan de voorzijde.

Drukte door sneeuw:

Het winterse weer heeft dinsdag tot grote problemen op de wegen geleid. Op het hoogtepunt van de spits, om 08.30 uur, stonden er landelijk 120 files met een totale lengte van 888 kilometer. Daarmee is het de op één na drukste ochtendspits ooit. Na 09.00 uur nam de drukte op de wegen snel af. Dat heeft de ANWB gemeld. Op alle belangrijke wegen van oost naar west en van noord naar zuid stond het verkeer op veel plaatsen vast. Vooral rond Rotterdam was het druk. Op de A16 stond het verkeer tussen Breda en Rotterdam rond 08.30 uur over 40 kilometer stil. Op de A15 tussen Leerdam en knooppunt Ridderkerk stond een file van 36 kilometer. De drukste spits ooit was die van 8 februari 1999. Toen stond het verkeer vast over 975 kilometer door sneeuwval en gekantelde vrachtwagens.

Treinverkeer plat:

Het treinverkeer van en naar Rotterdam Centraal lag dinsdagochtend enige tijd volledig stil als gevolg van de sneeuwval. Dat liet spoorbeheerher ProRail weten. De treinen konden niet rijden omdat er enkele wissels moesten worden schoongemaakt. Vanaf 07.45 uur was er vanuit zuidelijke richting weer beperkt treinverkeer mogelijk. Rond 09.45 uur waren alle problemen verholpen.