Vrachtwagen door vangrail A16 Rotterdam

Vrachtwagen door vangrail A16 Rotterdam

Een trailer combinatie is maandagochtend voorbij de van Brienenoordbrug door een vangrail gereden. Door het ongeval met de vrachtwagen werden de hoofdrijbanen richting Dordrecht geheel afgesloten. Ook op de Parallelbaan werd 1 rijstrook afgesloten. Bij de ongeval raakte niemand gewond. Omdat de aanrijding in de spits ontstond, kwam het verkeer rond en in Rotterdam vast te staan. 

De vangrail is door het ongeval flink beschadigd geraakt en ook kwam er diesel op de weg terecht. Voor dat de weg weer open gesteld wordt zal eerst de weg. Het verkeer werd omgeleid via de andere snelwegen rond Rotterdam en ook werd het verkeer door Rotterdam gestuurd. Ook diverse veerponten in de regio kregen het druk door het ongeval. Op de A20 ontstond ook een aanrijding tussen twee personenauto's en een motorrijder. De motorrijder raakte hier gewond.

Bij de Botlektunnel ontstond er een kettingbotsing, drie bestuurders klaagde over hun nek. Wel werden er tijdelijk twee rijstroken richting Rozenburg afgesloten.

Hoe lang het duurt voordat alle rijstroken op de A16 weer open zijn is niet bekend.