Voortvluchtige dader 'balkonmoord' Crooswijkseweg Rotterdam opgepakt

Voortvluchtige dader 'balkonmoord' Crooswijkseweg Rotterdam opgepakt

In Amsterdam is donderdag de 25-jarige Soufyan M. aangehouden die op de nationale opsporingslijst stond nadat hij op de vlucht sloeg na een veroordeling van betrokkenheid bij een woningoverval. In juli 2016 in Rotterdam Crooswijk. Tijdens een verkeerscontrole sloeg het systeem aan op het kenteken waarin de verdachte op dat moment reed. Een oplettende agent sloeg gelijk aan toen hij M. zag en confronteerde hem met de foto op de nationale opsporingslijst.

Bij de overval op de Crooswijkseweg in Rotterdam waarvoor Soufyan M. voor veroordeeld was kwam in juli 2016 de 35-jarige bewoner om het leven door een kogelschot. Bij de overval waren uiteindelijk nog drie personen betrokken, omdat zij allen gebruik maakten van hun zwijgrecht is niet duidelijk wie het schot heeft gelost. Vanuit dat standpunt heeft de rechter besloten alle overvallers een gelijke straf te geven van tien jaar.

Uiteindelijk kon niet worden bewezen dat vierde verdachte Hicham E. betrokken was bij de schietpartij, hij werd opnieuw veroordeeld voor betrokkenheid bij een overval in Maastricht. E. heeft een celstraf van vijf jaar tegen zich horen eisen.