Volledige team USAR.NL naar Sint-Maarten voor hulp na orkaan Irma

Volledige team USAR.NL naar Sint-Maarten voor hulp na orkaan Irma

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft besloten het volledige team van USAR.NL in te gaan zetten op het door orkaan Irma getroffen Sint-Maarten. Op dit moment is op Curacao een verkenningsploeg aanwezig. Zij gaan zo snel mogelijk naar Sint-Maarten.  

Het team bestaat uit 59 mensen, zij gaan een bijdrage leveren aan de coördinatie van de noodhulpverlening, humanitaire noodhulp en gaan de civiele hulpdiensten op het eiland ondersteunen.

Het USAR.NL bestaat uit een team professionals waaronder brandweerpersoneel, verpleegkundigen, artsen, bouwkundigen, ondersteunend personeel en leidinggevenden. Het team heeft na de aardbevingen in Marokko, Pakistan, Haïti en Nepal bewezen dat zij met hun expertise en kunde een grote meerwaarde kunnen leveren. Anders dan gebruikelijk ligt het accent van deze inzet vooral op het verlenen van noodhulp en minder op het zoeken naar slachtoffers.

Het team gaat maandag 11 september vertrekken vanaf vliegbasis Eindhoven. Zij zullen eerst landen op Curacao en vervolgens naar Sint-Maarten doorreizen.