Volgende jaarwisseling algeheel vuurwerkverbod in Rotterdam

Volgende jaarwisseling algeheel vuurwerkverbod in Rotterdam

In de hele gemeente Rotterdam geldt volgende jaarwisseling een algeheel vuurwerkverbod. Dat is zowel in Rotterdam als in Hoogvliet, Rozenburg, Pernis en Hoek van Holland. De Rotterdamse VVD-fractie heeft ingestemd met het verbod en daarmee is in de gemeenteraad een meerderheid ontstaan voor het verbod op alle vuurwerk. 

De VVD wijst erop dat er ook afgelopen jaarwisseling tal van incidenten en ongelukken zijn gebeurt waarbij er weer veel overlast en schade is ontstaan. De invoering van vuurwerkvrije zones heeft niet geholpen waardoor besloten is het om te draaien. Overal een verbod en op enkele plaatsen vuurwerkzones. Achttien mensen zijn deze jaarwisseling met letsels binnengebracht bij het Rotterdamse Oogziekenhuis. Ook voor de hulpdiensten was deze nieuwjaarsnacht de drukste nacht van het jaar, bij de meldkamer kwamen ruim 1000 telefoontjes binnen voor noodoproepen. ''Grote groepen jongeren denken de straat over te kunnen nemen'' Aldus de VVD. 

De VVD wil eigenlijk onderscheid maken tussen zwaar vuurwerk en lichter vuurwerk maar dat is volgens de APV (Algemene Plaatselijke Verordening) niet mogelijk waardoor dus al het vuurwerk verboden is.

Om de Rotterdammers goed te doen en zij niet de dupe mogen worden door enkele raddraaiers worden er in alle 14 wijken vuurwerkshows georganiseerd. Ook moet de RET zorgen dat er metro's blijven rijden tussen Nesselande en Hoek van Holland zodat iedereen kan genieten van vuurwerk.