UPDATE | Voetganger zwaargewond na aanrijding met auto, automobilist op de vlucht Zuidplein Rotterdam (video)

Een voetganger is rond 6:00 uur geschept op een zebrapad bij Zuidplein Rotterdam. Het slachtoffer belandde 25 meter verder op de weg en raakte zwaargewond. De automobilist sloeg op de vlucht. De auto is inmiddels gevonden.

Meerdere hulpdiensten waaronder politie, ambulance en het mobiel medisch team kwamen ter plaatse. Zij verleenden eerste hulp aan de zwaargewonde 45-jarige Rotterdammer, waarna hij met spoed naar het ziekenhuis werd overgebracht.

Volgens de politie is niet lang voordat het ongeval plaatsvond de automobilist aangesproken op zijn rijgedrag. Dat gebeurde op de Pleinweg, vlak voor Zuidplein. Kort nadat de auto wegreed hoorden agenten een harde klap. Zij troffen het slachtoffer aan en startten een reanimatie. De auto werd op minder dan een kilometer van de aanrijding, op de Batterijstraat, aangetroffen en is flink beschadigd. De voorruit is verbrijzeld en in de motorkap en het dak zitten flinke deuken. De politie heeft later op de dag een 32-jarige Rotterdammer aangehouden. Onderzocht wordt of hij de bestuurder was ten tijde van de aanrijding.

De forensische opsporing - team verkeer onderzoekt de auto en de plaats van het ongeval op sporen. De auto is in beslag genomen en door een takel van team transport naar een veilige locatie gesleept.

Zuidplein Rotterdam:

4UOjPj.jpg

M9ZucM.jpg

IfB89q.jpg

a8czPN.jpg

mJ1E1B.jpg

Nc0TeT.jpg

LK3YoF.jpg

Batterijstraat Rotterdam:

yI6lre.jpg

iXyxqo.jpg

46PgLl.jpg