Voetganger zwaargewond achtergelaten na aanrijding Bergweg Rotterdam (video)

Voetganger zwaargewond achtergelaten na aanrijding Bergweg Rotterdam (video)

Een 19-jarige voetganger is dinsdagavond zwaargewond geraakt nadat hij op de Bergweg ter hoogte van de Rodenrijselaan werd geschept door een personenauto. De automobilist(e) is na de aanrijding doorgereden. 

De politie heeft na het ongeval de hele kruising afgesloten voor al het verkeer en is ter plaatse een groot onderzoek gestart. Het slachtoffer van de aanrijding is onder begeleiding van de arts van het traumateam met spoed naar een ziekenhuis vervoerd.


Het verlaten van een ongeval is een strafbaar feit (art 7 WVW)

  • Het is degene die bij een verkeersongeval is betrokken of door wiens gedraging een verkeersongeval is veroorzaakt, verboden de plaats van het ongeval te verlaten indien:


    • bij dat ongeval, naar hij weet of redelijkerwijs moet vermoeden, een ander is gedood dan wel letsel of schade aan een ander is toegebracht;

    • daardoor, naar hij weet of redelijkerwijs moet vermoeden, een ander aan wie bij dat ongeval letsel is toegebracht, in hulpeloze toestand wordt achtergelaten.


  • Het eerste lid, aanhef en onderdeel a, is niet van toepassing op degene die op de plaats van het ongeval behoorlijk de gelegenheid heeft geboden tot vaststelling van zijn identiteit en, voor zover hij een motorrijtuig bestuurde, tevens van de identiteit van dat motorrijtuig.