Voetbalklassieker verloopt rustig

Voetbalklassieker verloopt rustig

Tijdens de klassieker Feyenoord-Ajax in de Kuip is zondagmiddag een 12-jarige supporter op de tribune mishandeld. De jongen juichte na het eerste doelpunt van Ajax en werd geslagen en mishandeld door een volwassene. De man die de jongen mishandelde, is nog niet aangehouden.

Wel weet de politie wie hij is, er zijn camerabeelden. Verder heeft de politie 18 arrestaties verricht. De meeste mensen werden aangehouden voor belediging en discriminerende opmerkingen. Ook werden 79 bekeuringen uitgeschreven voor zaken als wildplassen en het drinken van alcohol waar dat niet mocht. Tot rellen kwam het niet en de politie spreekt van een relatief rustige Feyenoord-Ajax. In de slotfase van de wedstrijd kwam de ploeg uit Rotterdam op een 2-2 gelijkspel uit.

Update maandag 22 september:

De politie onderzoekt de toedracht van de mishandeling van een minderjarige tijdens de wedstrijd Feyenoord-Ajax in de Kuip. Tijdens dit onderzoek is naar voren gekomen dat de jongen 17 jaar blijkt te zijn en geen 12 wat eerder werd gemeld. De vader van de jongen doet morgen, dinsdag, aangifte bij de politie van de mishandeling. Hij doet dit namens zijn zoon. De recherche heeft intussen de camerabeelden geanalyseerd en een foto van de verdachte verkregen. De adresgevens van de verdachte zullen op basis van de foto worden achterhaald. Mocht dit op korte termijn niet lukken, en de verdachte heeft zichzelf ook nog niet gemeld bij de politie, dan zal de foto worden gepubliceerd bij programma's als TV Veilig op TV Rijnmond of bij het programma Opsporing Verzocht van de AVRO.